14 листопада 2019 р.

   ВІДКРИТІ УРОКИ
 Згідно з планом проходження атестації педагогічних працівників 14 листопада 2019 року у КЗ "Долинська ЗОШ І-ІІ ст." ПСР ВР ЗО проведені відкриті уроки.
 Вчитель Кабаченко Т.В. на уроці літературного читання у четвертому класі з теми " Ліна Костенко "Усе моє, все зветься Україна" застосувала стратегії критичного мислення: "ланцюжок", "асоціативний кущ", "спрямоване читання", "імітатор", "аукціон слів", робота в парі, робота в групі, сюжетно-рольова гра "Презентуємо Україну".
 Учні на уроці були активними, з задоволенням брали участь у всіх видах діяльності, а саме складанні сенкану, продемонстрували свої вміння передавати відповідну інтонацію під час виразного читання поезії, склали розповідь про малу Батьківщину - село Долинку, під час розповіді було використане "Неймовірне відео про красу України". Діти мали чудову нагоду ще раз довести свою любов до рідного краю та Батьківщини.

  Учні шостого класу на уроці української мови "Джерела українських фразеологізмів" познайомилися з походженням українських фразеологізмів, застосувавши раніше набуті знання з мітології античної Греції, історії, народознавства, фольклору. Вчитель Дудова Л.О. з метою активізації пізнавальної діяльності та розширення словникового запасу використала такі прийоми та методи пошукового характеру "Що тут не так?", "Олімпійський марафон", "Стоп-кадр", "Потрібна допомога", "Кубування", гру "Інтуїція". Учні були співавторами уроку на етапі виклику ("Фразеологічні теревені", "Кольоровий настрій"). На уроці учні переглянули експрес-урок в студії "1+1" разом з ведучим Олександром Авраменком. Актуальним було використання змін Нової редакції українського правопису (вправа "Хвилинка грамотності"). Фразеологічний практикум продемонстрував вміння учнів працювати зі словниками.

 На уроках були присутні начальник відділу освіти Підгірненської сільської ради Васічева О.М., головний спеціаліст Куліш В.В., адміністрація школи. Уроки були проведені на високому методичному рівні.