2 жовтня 2023 р.

 1 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ,  ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

  Це Державне свято встановлене у 2014 році президентом Петром Порошенком. Його прив’язали до церковного свята – Покрови Пречистої Богородиці, яка вважається, була покровителькою козацтва і відзначали 14 жовтня.
Цьогоріч через перехід Української Православної Церкви на новоюліанський календар, ці свята перенесли на 1 жовтня.
Щоб сприяти розвитку фізичних якостей дітей, формувати інтерес до історичного минулого українського народу, виховувати моральні якості, почуття патріотизму та вшанувати відвагу захисників і захисниць України для учнів нашої гімназії та учнів Шевченківської гімназії-філії 29 вересня була проведена тематична інформаційна година: «Козацькому роду нема переводу». Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів. Потім вчитель Безь Л.Ф. розповіла учням про самовіддану працю та жертовність воїнів, які віддають своє життя, щоб захистити нашу рідну Україну. Учасники заходу переглянули короткометражний фільм «Від козаків до кіборгів», який розповів історію становлення і розвитку українського війська. Під час заходу учні, як справжні козаки, змагались у вікторині, виборюючи перемогу.
Логічним завершенням свята в цей день став урок трудового навчання в 9 класі. На ньому учні, за підтримки вчителя Дернової О.В, навчились плести патріотичні
браслети зі стрічок та бісеру.