11 жовтня 2023 р.

ІV МІЖНАРОДНИЙ УРОК ДОБРОТИ

   4 жовтня учні нашої гімназії взяли участь у IV Міжнародному уроці доброти. 

  Цей захід присвячений гуманному й відповідальному ставленню до тварин та Всесвітньому дню захисту тварин. Щороку він проходить за ініціативи та підтримки БО «БФ «Щаслива лапа». Фонд об’єднує зусилля й можливості небайдужих людей для розв'язання проблеми безпритульних тварин в Україні. Сьогодні вони, як ніколи, потребують нашого захисту, турботи, уважного ставлення, бо не мають дару мовлення, аби висловити нам свій біль та страх.

  На уроці діти дізнались як піклуватись про домашніх улюбленців у період війни, як перебувати з тваринами в укритті.
Дуже цікавою стала бесіда з учнями про потреби та способи допомоги безпритульним тваринам. Діти не тільки називали їх, а й з радістю розповідали як з батьками вивозили улюбленців на підконтрольну територію, як підгодовують тваринок на вулиці. Дмитрик Попович показав усім «усиновлену» кішечку.
  Завершенням уроку доброти стала «хвостата вікторина». Учні змогли позмагатись в обізнаності порід котів та собак, в умінні надавати першу допомогу травмованим тваринам.
  Урок пройшов в теплій та дружній атмосфері, а головне нікого не залишив байдужим. Всі зійшлися в думці, що будь-яка допомога чотирилапим друзям важлива, адже цінним є кожне врятоване життя. Особливо коли йдеться про тих, хто не в змозі себе захистити.